Na odżywianie sushi duży wpływ ma sposób jego przygotowania. Wiele zachodnich restauracji sushi może dodać swój własny spin do tradycyjnej bułki maki, dodając ser Philadelphia do bułek z ogórkiem, zamieniając brązowy ryż na biały ryż lub tworząc gigantyczne bułki, których nigdy nie znajdziesz w tradycyjnej kuchni japońskiej. Biorąc pod uwagę różnice między eksperymentalną i tradycyjną kuchnią sushi, a także różnorodność istniejących produktów, trudno jest znaleźć dokładne informacje o wartościach odżywczych sushi Wola.
Jedna rolka sushi Wola może zawierać aż 500 kalorii. Jednak najczęściej spożywane bułki sześcioczęściowe, takie jak bułki kalifornijskie, pikantne bułki z tuńczykiem i bułki z awokado z łososiem, mają około 200 i 300 kalorii. Roladki wegetariańskie, takie jak bułki z awokado i ogórki, mają zazwyczaj mniej kalorii (około 140 kalorii na rolkę) i wszystkie inne składniki odżywcze, z wyjątkiem węglowodanów. Na górnym końcu skali znajdziesz smażone bułki, które mogą zawierać smażone składniki, takie jak krewetka w tempurze, lub być całkowicie smażone w głębokim tłuszczu. Takie bułki mają oczywiście dużo więcej kalorii i tłuszczu.
Plusy jedzenia sushi na Woli:
Codzienne jedzenie sushi Wola może być zdrowe lub złe; to naprawdę zależy od rolek sushi Wola, które spożywasz. Zakładając, że spożywasz w równowadze produkty wegetariańskie i na bazie owoców morza, częste spożywanie sushi może być zdrową częścią zbilansowanej diety. Zaleca się, aby co tydzień spożywać od 8 do 12 uncji ryb i skorupiaków. Owoce morza są bogate w składniki odżywcze, zwłaszcza niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3, które mają szereg korzyści zdrowotnych. Regularne spożywanie produktów sushi na bazie owoców morza może być łatwym sposobem na osiągnięcie tej zalecanej ilości.