Pysznie w Warszawie – poznaj restaurację sushi Wola!

Na odżywianie sushi duży wpływ ma sposób jego przygotowania. Wiele zachodnich restauracji sushi może dodać swój własny spin do tradycyjnej bułki maki, dodając ser Philadelphia do bułek z ogórkiem, zamieniając brązowy ryż na biały ryż lub tworząc gigantyczne bułki, których nigdy nie znajdziesz w tradycyjnej kuchni japońskiej. Biorąc pod uwagę różnice między eksperymentalną i tradycyjną kuchnią sushi, a także różnorodność istniejących produktów, trudno jest znaleźć dokładne informacje o wartościach odżywczych sushi Wola.

Jedna rolka sushi Wola może zawierać aż 500 kalorii. Jednak najczęściej spożywane bułki sześcioczęściowe, takie jak bułki kalifornijskie, pikantne bułki z tuńczykiem i bułki z awokado z łososiem, mają około 200 i 300 kalorii. Roladki wegetariańskie, takie jak bułki z awokado i ogórki, mają zazwyczaj mniej kalorii (około 140 kalorii na rolkę) i wszystkie inne składniki odżywcze, z wyjątkiem węglowodanów. Na górnym końcu skali znajdziesz smażone bułki, które mogą zawierać smażone składniki, takie jak krewetka w tempurze, lub być całkowicie smażone w głębokim tłuszczu. Takie bułki mają oczywiście dużo więcej kalorii i tłuszczu.

Plusy jedzenia sushi na Woli:
Codzienne jedzenie sushi Wola może być zdrowe lub złe; to naprawdę zależy od rolek sushi Wola, które spożywasz. Zakładając, że spożywasz w równowadze produkty wegetariańskie i na bazie owoców morza, częste spożywanie sushi może być zdrową częścią zbilansowanej diety. Zaleca się, aby co tydzień spożywać od 8 do 12 uncji ryb i skorupiaków. Owoce morza są bogate w składniki odżywcze, zwłaszcza niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3, które mają szereg korzyści zdrowotnych. Regularne spożywanie produktów sushi na bazie owoców morza może być łatwym sposobem na osiągnięcie tej zalecanej ilości.